Prečo naša fotografia na plátne je iná?

Prečo naša fotografia na plátne je iná?

Si poviete prečo ceny foto plátieň sú také rozličné. Jeden Vám ich vytlačí vo veľkosti A2 za krásnych 9,99 a ďalší vytlačia ako my A4 za 24,99 ….


No nieje to preto, že nám je málo ale nieje plátno ako plátno. Lacné „plátna“ ak ich vôbec nazvať plátnom v kotúčoch hravo nakúpite aj na ebay kde Vás bude stáť 50m kotúč zhruba 30 dolárov.


Ono však prečo nie, lacno kúpy tak nech predá za lacnejšie … ale problém je niekde inde …

To sú v podstate kotúče syntetických vlákien a nie plátna ako si predstavujete. Plátno je tkanina plátna a to doslova plátna ktoré je potiahnuté minimálnym množstvo látok ktoré dokážu príjmať potlač. Ma svoju presnú štruktúru a určite nieje hladké. Ma svoj typický vzhľad aký vyžadujete od plátna.


Fotografia na nekvalitných plátnach doslova presvitá zo strany na stranu takže hneď uvidíte kvalitu materiálu … a pokiaľ to niekto skombinuje s lacnou tlačou s neoriginálnymi náplňami tak povedzme max 3-4 roky a môžete si to dať tlačiť znova. Takže na archívovanie týchto fotografií zabudnite ihneď. Pokiaľ to budete mať niekde vystavené, kde bude krásne vychádzať slniečko každé ráno, tak roky treba ubrať na 2-3 maximálne … U nás samotná Epson firma uvádza životnosť fotografií 70 rokov pri použití ich spotrebných materiálov a tak sa my aj chováme.


Pri kombinácii ceny atramentov PROFESIONÁLNÝCH FOTOGRAFICKÝCH tlačiarní kde bežne cena jedného atramentu presahuje 140Eur a ich potrebujete 12 kusov nie ako pri tlačiarňach ktoré slúžia pre reklamné spoločnosti a majú 4 náplne. Pre kvalitnú tlač takéto tlačiarne nikdy nedosiahnu takýto rozsiahli gamut farieb. Tam proste s cenou sa nezmestíme aj keby sme veľmi chceli.


Pripnem Vám tu aj odkaz na video kde Vám ukážeme aké plátno môžete očakávať u nás.

https://youtu.be/KDyC2_xTNTE

Tlačíme na kvalitných zariadeniach a výlučne s originálnymi náplňami. My nie sme reklamná agentúra, ktorá potrebuje tlačiť veľké množstva a kvalita tam pádom nieje tak potrebná. My tlačíme výlučne fotografie a to rôznym fotografom ktorí potrebuje svoju fotografiu mať na vysokej úrovni.

Naše foto plátna si môžete objednať tu:

https://www.fotolabsnv.sk/prod...


S pozdravom Marek